24 november 2007

Dagens dummaste

Tilldelar jag med nöje Magnus Andersson, politikerbloggen.
Varsågod du kan ta på dig dumstruten nu!

Magnus skriver ett inlägg med anledning av Vänsterns "köpfria dag" idag och menar på att västvärldens konsumtion gör de fattiga rikare, han vill således kontra med en "buy something day". Jag måste säga det igen, det här är det dummaste jag hört på länge. Magnus menar alltså att om jag springer och köper ett gäng tröjor på H&M som nån stackare med usel lön producerat någonstans i asien så skapar jag välstånd och gör en god sak för miljön. Vilket skitsnack! Man får väl skilja på äpplen och päron. Självklart är det bra med en fri handel, men det är knappast en ursäkt för överkonsumtion som endast tillfredsställer våra giriga själar. Magnus måste ju vara fruktansvärt naiv om han tror att de pengar han lägger på en t-shirt gynnar den som suttit och sytt den i ett fattigt u-land. Vi ska alla ta ett större ansvar för välståndet i världen, men att hävda att konsumtion är lösningen på detta är korkat.

Läs inlägget själv här

3 kommentarer:

Marcus Friberg sa...

Magnus Andersson är förbundsordförande för CUF - centerpartiets ungdomsförbund - och skrev en krönika som publicerades på Politikerbloggen.

För övrigt håller jag med dig. Anderssons inlägg är det mest kommenterade blogginlägget just nu i den svenska bloggosfären, enligt bloggportalen.se

Anders sa...

Ja jag hittade det på min egen blogg här nedan: Aktuella blogginlägg, brukar inte läsa den där politikerbloggen annars.

puzzlan sa...

Å skönt att någon till med reagerade. Nu vet jag inte om köpfridag är något riktigt bra alternativ heller. Kanske en dag att tänka på vad man handlar och handla Rättvisemärkt. Finns ju rätt stort utbud av varor idag.