02 mars 2008

mattz din pajas!

Som fotograf blir man lite ledsen när man ser sånt här. Annonsen hittade jag på fotosidan.se


"Fest- & Bröllopsfotograf !! Alternativet till er som vill lägga pengarna på annat ..
Jag fotograferar er innan samt under vigseln och hela festen om ni så önskar.
Jag är en Frilansfotograf som har annat jobb som jag livnär mej på.
Därför kan jag erbjuda bra priser gentemot dig som kund.
Jag kan också erbjuda er.
Utskrifter, Album, Förstoringar samt Bildbehandling till självkostnadspris."


Det är tråkigt att folk väljer fotograf enbart efter plånboken, och inte efter de bilder man önskar sig.
Det är också tråkigt att folk tycks ha uppfattningen att alla fotografer kan ta precis lika bra bilder bara för att man har en dyr kamera. Fel, kameran betyder inte ett skit, är ni verkligen så korkade att ni inte fattar det?

Det här gäller inte bara vid val av fotograf, i allmänhet tycker jag att folk är för jävla snåla och giriga, billigast kanske är bäst för stunden, men knappast i längden. Vakna nu!

5 kommentarer:

Jens sa...

Det är ju aldrig bra när fotografer dumpar priserna. Men det här med att kameran inte betyder något är ett ganska vanlig fel, tycker jag. Du kan inte ta lika bra bilder med alla kameror. Du kan definitivt inte ta lika bra bilder med alla objektiv. Så man behöver en bra kamera för att kunna plåta vissa saker.
En kompaktkamera är tillexempel aldelles för långsam för att hinna med knäppet.

Anders sa...

Kanske lite luddigt uttryckt av mig, vad jag menade är att många tror att bara för att man har en dyr systemkamera så tar man också bra bilder, det är inte sant. Du har helt rätt i det du skriver. Jag utgick mer ifrån att två personer med samma dyra kamera absolut inte behöver ta lika bra bilder, men många verkar ha den uppfattningen.

sanna sa...

nja.. jag tycker sådär om dina åsikter i den här frågan, anders. alla har inte råd att lägga 10 000 kr på en bra fotograf. och alla prioriterar inte fotona högst. det är inte viktigt för en del. bara för du jobbar som fotograf och tycker foto är superviktigt så beyuder det inte att alla gör det. vad de vill är att gifta sig och ha lite bättre bilder än moster Anna-brittas suddiga bilder med röda ögon. då är det utmärkt med såna här frilansfotografer. tänk om.

Jens L sa...

Anders: Håller fullständigt med.
Sanna: Jag tror inte att det här är en frilansfotograf som fotograferar. Låter väldigt konstigt att någon som arbetar som fotograf skulle jobba gratis helt plötsligt. Jag tror att det är en amatörfotograf (alltså typ Anna-Britta) som skriver att han är "Frilans". Det gjorde jag också även innan jag började få jobb som betalade.

Martin sa...

Men bara för att han har en annons så betyder inte det att någon köper hans tjänster, och om någon köper hans tjänster så måste väl inte det betyda att de förväntar sig samma resultat som från någon dyrare. Som Sanna sa, så kanske de nöjer sig med vad han kan ge dem, och det är väl ok?

Martin E