10 september 2009

Kantarellsoppa

Nåt av det bästa med hösten måste nog vara de gula guldklimparna i form av kantareller.
Ikväll fick de vara huvudingrediens i en fin soppa. Blev tyvärr inga bilder på den men här kommer receptet.
Det är inte mitt eget eller unikt på något sätt men kanske kan vara inspiration till någon med bristande fantasi.

Ingredienser för 4 personer:

1 l gula kantereller
1 msk smör
4 st schalottenlökar
0.5 l kycklingfond
0.5 l mjölk
3 dl grädde
salt
peppar


1. Rensa kantarellerna från smuts
2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i smöret utan att den tar färg.
3. Lägg i kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.
4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter.
5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna och en skvätt tryffelolja om du känner för det.
Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.

Ät och njut..

Inga kommentarer: