13 juli 2007

what'e fock!

Delar just nu rum med ett gang irlandare pa ett enkelt hostel i Krakow.
Riktigt roligt ar det att lyssna pa dem.
Jag ar lite forvanad over hur mycket folk man traffar nar man ar ute pa en san har resa. Jag tror att hela varlden ar representerad redan. Brasilianarna som tjatade om karleksbaten, eller finlandsfarjan som jag brukar kalla den. Ruth den skotska tjejen, alskar hennes dialekt! Mr-t fran washintgon DC, var tydligen lik nagon fran serien a-teem!? Minns inte vad han hette pa riktigt. Den franska killen som varit i Nepal men nu hade natt slutdestinationen pa sin ett ar langa resa. Luke och hans flickvan fran Holland. En kille fran Korea tror jag, som var riktigt lik Hiro Nakmura i Heroes, jag blev ganska sa uppspelt och de brasilianska killarna nickade instammande. Och manga manga fler.

For att summera resan lite kort sa kom vi till Berlin med natttaget fran malmo i Sondes, akte vidare mot Warszawa direkt pa eftermiddagen. I Warszawa hittade vi ett riktgt ruttet hostel som kallades Dizzy Daisy, eller Dirty Doris som paret fran uppsala dopte om det till. Warszawa var en schyst stad men starkaste minnet darifran nu ar nog nar vi tillsammans med uppsalaborna akte upp till panoramabaren pa typ 50e vaningen pa ett av Warszawas finare hotell. Servitrisen var riktigt snobbig och otrevlig mot oss, kanske kan ha nagonting att gora med att vi bestallde varsin ol av billigaste sort och sen ingenting mer. Vidare mot Krakow i tisdes eftermiddag. Det har ar en riktgit schyst stad, jag tycker att det ar lite som Goteborg, troligen pga av alla sparvagnar som far runt har. Skulle nastan kunna tanka mig att bo har, hitta en trevlig polsk tjej och sla mig till ro :) Imorgon beger vi oss vidare mot Budapest, vet inte riktigt hur det funkar med tagen, kanske blir ett litet stopp i Slovakien nagonstans ocksa.

Vadret verkar forfolja oss fran Sverige tyvarr, eller ja, det har varit lite blandat med soligt och mulet. Hoppas pa battre o varmare vader nar vi kommer langre ner i Europa.

Blev igar av med min pengapung (som jag skaffat innan resan for att det skulle vara sakrare an en vanlig planbok, jo tack!!) innehallandes typ 60 euro, men det viktigaste 3 minneskort varav ett innehallandes ca 400 bilder fran tva dagars fotograferande i Warszawa och Krakow. Jag skiter i pengarna, men fan, snalla ge mig mina bilder tillbaka!! Kanns sa fruktansvart frustrerande, och jag tanker hela tiden pa de bilderna som jag vet var riktigt bra som jag aldrig far tillbaks igen, igar ville jag bara slanga kameran och skita i alltihop, men men lite battre humor (humor pa hog niva) idag forutom lite bakfylla fran klubben Frantic som vi gick ut pa igar natt. Men resan ar ju inte slut an och det blir formodligen fler bra bilder, som tur var hade jag mitt 8gb kort i kameran sa jag far plats med en hel del bilder.

Nu ar det dags att ga upp och krypa ner i sovsacken innan de galna irlandarna kommer och ska ha efterfest. Nar man talar om trollen, nu kom dem, de hade visst inte gatt ut an, skont da lar det ju ta ett tag innan de kommer tillbaka.

2 kommentarer:

Nadja sa...

Hallå där,

Läste ditt senaste inlägg om Krakow, kom precis hem från en liknande resa. Började i Budapest, åkte till Krakow och avslutade i Warszawa. Har du möjlighet så åk till Budapest, 8 timmar med tåg från Krakow. En bra stad! Blir lite avundsjuk på dig som åker nu, vill tillbaka. Ha det bra!

Anders Ebefeldt sa...

Halla.

Ja men jag befinner ju mig just nu i Budapest :) Har tillbringat hela dagen pa szecheny badet. Riktigt nice! Vi tog nattaget fran krakow till budapest, blev inte manga timmars somn dar :/ Nu blir det kanske lite andrade resplaner ner mot istanbul istallet for ner i grekland och upp i Italien. Beratta garna mer om din resa, nagot bra stalle i budapest vi inte far missa?