22 juli 2007

Dobre Serbia

Ja Serbien var annorlunda och spannande.
Kims slaktingar tog hand om oss och var valdigt trevliga, lite jobbigt med endast en engelsktalande person i hela slakten bara. Vi bodde i en mindre stad utanfor beograd. Intrycket av staden var val mest att det var ganska skitigt och slitet. Men det var anda en spannande upplevelse att komma dit och bo med en serbisk familj. Forhoppningsvis nagra fina bilder darifran ocksa! Budapest blev jag inte sarskilt imponerad over. mycket trafik overallt och ingen harlig stamning helt enkelt. Badet var nice men annars var det nog inte staden for mig.

Fran Beograd andrade vi vara resplaner och bestamde oss for att aka vidare mot bulgarien istallet och sedan vidare mot Istanbul. Resan fran Beograd till Burgas i Bulgarien gick via Sofia. Forst natttag till Sofia sedan efter nagon timmes spatserande i staden akte vi vidare mot burgas. Var ganska matt sedan efter nastan ett dygns resande i stekande sommarhetta. Burgas var fint men kandes lite for turistigt. Manga bulgarer som verkar turista dar dock. Vi bodde i en liten by utanfor staden som hette kraimore. Tva dagar med sol och bad gjorde gott fast svarta havet ar ju inte sa jatteimponerande att bada i om man varit i Grekland innan med kristallklart vatten.

Efter en skumpig bussresa idag och en lang passkontroll vid gransen ar vi nu i Istanbul. Det har maste vara basta staden hittills. Varfor? Vad skiljer egentligen en stad fran en annan. Valdigt mycket. Jag alskar stamningen har och den enormt stora och vackra staden. Kanns valdigt annorlunda mot hemma med alla moskeer overallt. Imorgon blir det ett besok till bla moskeen ocksa lar vi val utforska staden pa egen hand med kameran ocksa. Vi bor pa ett hostel valdigt centralt inne i istanbul det ar riktigt skont. Traffade en frilans journalist fran Usa har innan. Det har tydligen varit val har precis hon hade fatt in en bild hos reuters och var glad over det. Synd att man inte kom hit nan dag tidigare sa att man kunde fotat lite demonstrationer. Hade varit spannande.

Pa onsdag bar det nog av igen mot slutdestinationen Thesaloniki. 3 dagar med sol och bad kan vara harligt innan vi aker hem.

Blev valdigt langt det har men har ju inte skrivit pa lange! Delvis pga att dom knappt hade internet i Serbien. Vi fick ga till grannen som hade en modemuppringd uppkoppling och da stod grannes pappa och studerade allt vi gjorde sa det blev inte sa mycket tid for bloggande.

Stor mig ordentligt pa tangenborden har. Dom ar helt fucked up! ingenting stammer. Om man trycker pa knappen for punkt sa blir det / istallet och sa ar det med alla andra specialtangenter ocksa. Kommatecken har jag inte ens hittat darfor jag inte har anvant ett enda i hela denna text.

Nu ska jag ga upp och sova. Kram och godnatt Sverige! vi hors

1 kommentar:

Adam sa...

Grannlandet Makedonien lär ha världens bästa täckning för trådlöst internet (åtminstone var det var några serber berättade för oss).